BPartner Zrt. - Gyakori kérdések a lakáskezelésről

Gyakori kérdések az ingatlankezelésről

  Budapesten kívül is foglalkoznak lakáskezeléssel?

  Csak budapesti társasházi lakásokat kezelünk. Családi házakkal Budapesten sem foglalkozunk.

  Milyen lakásokat kezelnek?

  Lehet bárhol Budapesten, csak kiadható állapotban legyen. Kérjük itt mutassa be nekünk lakását. Szívesen beszélgetünk Önnel.

  Lakáskezelés nélkül is keresnek bérlőt?

  Ingatlanmarketing szolgáltatásunk segítségével hatékonyan tud hirdetni és megbízható bérlőt találni. Ez egy csapatmunka. Ilyenkor Ön irányít, saját névvel és telefonszámmal hirdet. A végső döntést is Ön hozza meg, de a háttérből ehhez minden szükséges támogatást megadunk. A pontos részletekért keressen minket.

  Vállalják a lakásom kezelését, ha már van bérlőm?

  Egyforma a kezelt ingatlanok bérleti szerződése. A lakáskezelés feltételele, hogy a bérlő a határozott idejű bérleti szerződésünket elfogadja és aláírja. A bérlővel együtt a pénzügyi biztosítékot (kaució) is átvesszük.

  Személyesen írjuk alá a lakáskezelési szerződést?

  Először szkennelve, e-mailben kérjük az aláírt szerződést, ha Budapesttől távol él. Majd az aláírt ingatlankezelő szerződést postán küldheti el nekünk. Aláírva postázzuk vissza. Ezután lakását megbízottjától személyesen át tudjuk venni.

  Közjegyzői okiratba foglalt kiköltözési nyilatkozat aláírását kérik a bérlőtől?

  Nem. A rossz bérlőt nem a szerződési feltételek szűrik ki. A valódi bérlőszűrés (biztonságkeresés) a jó bérlő kiválasztásának leghatékonyabb eszköze.

  Berendezve vagy üresen adjam ki a lakásom?

  Az "elhasználódott" berendezés hátráltatja a kiadást. Az ilyen lakás elavultabbnak tűnhet. A berendezett lakás önmagában nem előny, nem jelent magasabb bérleti díjat. Az esztétikus és praktikus beépített bútorok viszont különlegessé tudnak tenni egy nem berendezett lakást is.

  Mennyi idő alatt adják ki a lakásomat?

  A bérlőszűrés egy folyamat, ami az érdeklődő jelentkezésével elkezdődik és a kulcsátadásig tart. A bérlőszűrés lassítja a bérlőkeresését. Az előszűrés miatt nem mutatjuk meg minden érdeklődőnek a lakást. Ha az érdeklődő a lakást megnézi és bérelni szeretné, nem feltétlenül választjuk ki. A kiválsztott bérlővel még egyáltalán nem biztos, hogy szerződést kötünk. A kulcsátadás előtt még mindig lehetősége van a bérlőnek és nekünk is a szerződést egyoldalúan felbontani.

  Kinek fizet a bérlő?

  Kézben tartjuk a pénzügyeket. A bérlő a BPartner Zrt.-vel köt szerződést. Szerződés szerint így mindent nekünk fizet: a pénzügyi biztosítékot (óvadék), a havi lakbért és a rezsi díjakat is. A bérlő és a lakás tulajdonosa sem jogilag, sem pénzügyileg nincs kapcsolatban.

  Kell számlát adnom?

  Magánszemélyként a bérbeadáshoz adószámot igényelhet. Adószámos magánszemélyként a bevételeiről - mindent, amit a bérlő fizet - elektronikus számlát állít ki felénk. A lakbérről havonta, a rezsi díjakról évente. A számla kiállításához minden formai és tartalmi információt megadunk.