BPartner Zrt. - Budapesti albérletek, kiadó lakások hivatalos bérleti szerződéssel

Budapesti albérletekKészpénzmentes kapcsolat

Korrekt bérleti szerződés havi rezsi és bérleti díj számlázással


Számlás és minden adót tartalmazó bérleti díj. Rezsi elszámolás óraállások szerint. Lakbér és rezsi fizetés havi rendszeres banki átutalással.

Nincsenek meglepetések, rejtett költségek


Folyamatos online kapcsolattartás. Személyes ki/beköltöztetés. Óraállások és leltár ellenőrzése, azonnali elszámolás fogyasztás alapján és a pénzügyi biztosíték átutalása a kiköltözés napján.

Gyakori helyzetek


Meg szeretném nézni a lakást, de nem veszik fel a telefont

Minél hamarabb keres meg minket online, annál hamarabb nézheti meg a lakást. Lakásnézést előre és írásban egyeztetünk. Azonnal, este vagy hétvégén ritkán mutatunk lakást, az üzeneteket viszont feldolgozzuk. Érdemes a hirdetési oldalon vagy közvetlenül a weboldalunkon keresztül felvenni velünk a kapcsolatot. Ha sms-t kapott tőlünk a sikertelen telefonhívás után, kérjük az üzenetben megadott email-re írjon. Nem érdemes aggódnia, hogy emiatt lemarad a lakásról. Sőt, sokkal jobban jár, mint az, aki egymás után többször telefonál.

Másnak keres lakást (bel- vagy külföldi munkatársnak, ismerősnek)

Jól jön néha a segítség és az iránymutatás. Mi is örülünk, ha egy bizonytalanabb vagy a várost nem ismerő érdeklődőnek van helyi segítsége. Ha a leendő bérlő nem él jelenleg Budapesten, a lakást helyette meg tudja nézni, más nevében kibérelni viszont nem. Először a másik félnek írásban jelentkeznie kell nálunk, személyesen vagy online interjún bemutatkoznia. Ezután tudunk csak döntést hozni róla. Kérjük, ha nem saját részre keres, azt jelezze az első kapcsolatfelvételkor. Köszönjük a segítségét.

Egyedül bérelne, de többen költöznének (párok, baráti társaság, cég)

A hirdetésben mindig jelezzük, hogy a lakás maximum hány főnek ideális. Ha a megadottnál több személynek keresnek albérletet, sajnos nem tudunk segíteni. Nálunk a lakás nappalija nem hálószoba. Hálószobánként egy főt vagy egy párt tartunk ideálisnak, pl. egy nappali+hálószobás lakásba egy fő vagy egy pár jelentkezését várjuk. A bérleti szerződésünkben minden felnőtt bérlő, tehát párok esetén mindkét fél bérlő lesz. A pár egyik tagja egyedül nem tudja kibérelni a lakást. A lakásban csak olyan bérlő lakhat, aki a szerződést előtte aláírta. Ha a bérlő jogi személy (cég), a lakást csak a szerződésben előre rögzített magánszemély használhatja, más nem. Kivétel az irodalakás, amikor bérleti szerződés szerint a lakást nem lakás céljára használják.

Család szertne bérelni

Kevés a családok számlára ideális otthon az albérletpiacon. Családos bérlőként kérjük vegye figyelembe, hogy nálunk a felnőtteknek és a gyerekeknek is külön-külön hálószobában kell aludni. Több 14+ éves gyerek esetén gyerekenként külön hálószobával számolunk. A nappali nem hálószoba. 1-2 gyerekes családok így minimum nappali+2 hálószobás lakást tudnak nálunk bérelni. A kiskorú gyerek lakóként szerepel a bérleti szerződésben. A felnőtt korú gyerek a szüleivel együtt szerződő és aláíró fél lesz.

Cicával/Kutyussal költözne (akár többel is)

Kisállatbarátok vagyunk, de ez nem csak tőlünk függ. Kisállattal, csak kisállatbarát hirdetésünkre jelentkezzen. Ez mindig benne van a hirdetésben. A kisállat nálunk tényleg kicsi. Közepes és nagyobb testű kutyusoknak nincs kiadó lakásunk. Berendezett lakásba pedig cicát nem engedünk. Ha több kutya és macska tulajdonosa egyszerre, valószínűleg csak nagyobb méretű üres lakást tud nálunk bérelni. Erről kérjük mindig érdeklődjön, amikor felveszi velünk a kapcsolatot.

1 évnél rövidebb időre keres lakást

Megértjük, hogy van olyan helyzet, amikor csak pár hónapra lenne szükség egy lakásra, de nekünk hosszútávra kell tervezni. Minden hirdetett lakásunk csak 12 hónapos határozott idejű bérleti szerződéssel elérhető. Rövidebb időre nem adjuk ki és kérjük, hogy ebben az esetben ne is jelentkezzen a hirdetésre. Megértését köszönjük.

Hasznosítani szeretné a lakást (pl. AirBnB)

Nagy kaland és szuper pénzcsinálási lehetőség, de ügyfeleink pont azért bízták ránk az ingatlant, mert nem szeretnének turistákat a lakásukban. Kérjük vegye figyelembe, hogy minden ilyen tevékenység szigorúan tilos. Harmadik félnek cégként és magánszemélyként sem lehet albérletbe adni a nálunk bérelt lakást. Megértését köszönjük.

Üres lakást berendezve vagy berendezett lakást üresen bérelne

Tetszik a lakás, csak nem tetszik a berendezése? Pont ezt keresi, de nem üresen, hanem teljesen berendezve? A kiadó lakásaink berendezettsége fix. Üres lakást nem rendezünk be és berendezett lakásból sem szállítunk el bútort.

Több éves szerződést írna alá vagy előre fizetne

Bár hosszútávra tervezünk egy bérlővel, csak egy éves szerződést írunk alá, hosszabbat nem. Ezt évről-évre megismételjük, de egy évnél hosszabb szerződést nem írunk alá később sem. Előre fizetni sem lehet. A bérlőnek havonta kell teljesítenie a bérleti szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Tetszik a lakás, le szeretném foglalózni (készpénz)

Mindig jó a pozitív visszajelzés. Örülünk, amikor egy leendő bérlő nálunk és velünk képzeli el a jövőt. Készpénzmentesek vagyunk. Szerződés nélkül nem tud fizetni nekünk. Ha egy bérlő jelentkezését elfogadjuk és szerződéskötésre alkalmasnak találjuk, akkor csak a szerződés aláírása után tud nekünk utalni. Ezért aktív bankszámlával és online bankolni tudó bérlők jelentkezését várjuk. Nálunk a készpénz nem előny.

Mit jelent a bérlőválasztás joga? (személyesen nem látta, elutasított jelentkező, negatív Google értékelés)

Lakáskezelőként mi a lakás bérlőjét keressük és nem a bérlőnek egy lakást. Óvatosak vagyunk. A bérlőinket nagyon tudatosan megválogatjuk. Ideális esetben először a bérlő választja a lakást, majd mi választjuk a bérlőt. Nem ideális esetben, a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is csalódás érheti. A lakáshirdetés nem minősül lakásnézési ajánlatnak. Előfordulhat, hogy hiába keres meg minket, nem láthatja személyesen a lakást. Az is könnyen megeshet, hogy bár megnézte és ki is szeretné bérelni, végül Ön helyett, mégis mást tartunk a lakás ideális bérlőjének. Ezt kérjük soha ne vegye személyeskedésnek. Mi sem sértődünk meg, ha egy bérlő másik lakást választ. Sovány vigasz, de ajánljuk figyelmébe a negatív Google értékeléseinket. Látni fogja, hogy nem Ön az első és valószínűleg nem is az utolsó, aki megharagudott ránk. Mi sem érezzük jól magunkat tőle, de ez is az ingatlankezelés része. Megértését köszönjük.

Ingatlankezelés Budapesten: Ingatlan Bérleti Szerződés - Általános szerződési feltételek bérlőknek

Kérjük, olvassa át ingatlan bérleti szerződésünket